skip to Main Content
Pas På Når Du Cykler Rundt I Byen

Pas på når du cykler rundt i byen

Det er sundt at cykle, men der er også mange cykel ulykker.

Det er sundere at tage cyklen frem for bilen, men det er ikke mere sikkert og der er mange cykel ulykker.

Risikoen for at komme til skade eller miste livet i trafikken er nemlig tre til fire gange så høj for cyklister som for bilister. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), skriver Jyllands-Posten.

Undersøgelsen er baseret på tal fra 2007 til 2010, men udviklingen siden 2010 har ikke ændret sig ret meget, vurderer eksperter.

“Sikkerhedsmæssigt har udviklingen ikke været god for cyklisterne. Fordi der ikke rigtig er sket noget med cyklisternes sikkerhedsudstyr, mens der er kommet masser af sikkerhedsudstyr i bilerne” Det siger Mette Fynbo, formand for Havarikommissionen for Vejtrafikulykker og projektleder i Vejdirektoratet, til Jyllands-Posten.

Tal fra Vejdirektoratet viser, at der i 2010 blev dræbt 26 cyklister i trafikken, og 392 kom alvorligt til skade.

Også i 2015 mistede 26 cyklister livet, mens der var 512 alvorligt tilskadekomne.

Cykel ulykker er blevet mindre med større sikkerhed for cyklister.

Cyklisternes sikkerhed er dog blevet bedre, når det handler om lastbiler, der svinger til højre, skriver Jyllands-Posten. Antallet af højresvingsulykker er således faldet markant.

Mens 11 cyklister mistede livet og 27 kom til skade i højresvingsulykker. I 2005, kostede den slags cykel ulykker kun ét liv og fem tilskadekomne cyklister sidste år, hvilket er en meget positiv udvikling.

Forklaringen er, at der er gjort en stor indsats for gøre lastbilchauffører og cyklister mere opmærksomme på problemet. Flere steder er cykelstien rykket frem foran bilerne ved vejkryds, og lastbilerne er blevet udstyret med flere nye spejle.

Selvom det er farligere at cykle end at køre bil, er risikoen for at komme ud for en trafikulykke størst for knallertførere, viser tallene fra DTU.

De lever livet 10-14 gange så farligt som cyklisterne, mens motorcyklister har fire gange så stor risiko for at komme til skade som deres medtrafikanter på cykel.

Back To Top